Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/7/3/keukenvoorbuiten.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/7/3/keukenvoorbuiten.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/7/3/keukenvoorbuiten.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Green Egg Buitenkeukens | KeukenVoorBuiten.nl!

Green Egg

Home Merken Green Egg

Green Egg Buitenkeukens

Green Egg Buitenkeukens Green egg is een barbecue merk dat we regelmatig plaatsen in onze buitenkeukens. Green egg is namelijk een populair merk uit Amerika. Met de eivormige barbecues maken mensen wereldwijd hun favoriete eten klaar.

Het bedrijf achter deze succesvolle buitenkeukens is the big green egg. In 1974 richtte ed fisher dit bedrijf op. De barbecues van green egg worden gemaakt in Monterrey Mexico. De geschiedenis van deze populaire barbecues gaat ver terug.

Barbecue van green egg

Het design van de barbecues is afkomstig uit de Qin-Dynastie. Dit is een periode uit de Chinese geschiedenis. De Chinese maakte rijst klaar in een eivormige kleipot. Later maakte ook de Japanners gebruik van deze eivormige kleipot, om eten op te warmen. De basis van de succesvolle hedendaagse barbecues die wij gebruiken in onze buitenkeukens, is daarmee lang geleden gelegd.

De eivormige barbecues werden later in Amerika populair. Amerikaanse militairen namen namelijk soortgelijke kooktoestellen mee uit de 2de wereldoorlog. Deze koepelvormige fornuizen waren een goed alternatief, voor de grills van dat moment.

Daarbij ontdekte ook de Amerikanen de verbeterde smaak van voedsel, dat werd opgewarmd in een eivormig kooktoestel. Door de vorm van de barbecues en de kleine opening boven, zorgt ervoor dat het vuur blijft branden. De barbecues van Greeg egg zijn gemaakt van vezelrijk keramiek, dat warmte kan reflecteren. Daardoor kunnen de barbecues een temperatuur bereiken van boven de 650 graden Celsius.

Doordat de buitenkant van hoogglas keramische glazuur is, biedt het bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Daarbij hebben de barbecues van Green egg een bijzondere uitstraling. Reden genoeg om dit merk barbecue in onze buitenkeukens te verwerken.